Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Testvérvárosi kapcsolat -Kína

2008.06.19

Tárgy: Javaslat testvérvárosi kapcsolatfelvételre Xiajin Járás Népi

Kormányával

Tisztelt Képviselő–testület!

2006. május 8-án Meng Zhaogni járási vezető aláírásával testvérvárosi kapcsolatfelvételét kezdeményező levél érkezett Kínából Xiajin Járás Népi Kormányától.

Rövid bemutatkozó levelükből kiderült földrajzi elhelyezkedésük (keleti hosszúság115o 45’ és 116o 15’, északi szélesség 36o 55’ és 37o 10’ között). A tengerparton fekszik, Shandong tartomány nyugati, alföldi vidékén, területe 871 km2. Lakóinak száma: 500.000 fő. Termőföldje igen jó minőségű, terményeinek száma bőséges, megközelíthetősége könnyű, éghajlata barátságos. Fő mezőgazdasági terménye a gyapot, búza és kukorica, állattenyésztésére jellemző a fejlett szarvasmarha, birka,

sertés és baromfitenyésztés is. Az iparágak közül fontos a pamutipar, papírgyártás, élelmiszer-feldolgozás, de fontosak iparművészeti termékei.

Xiajin Járás elsősorban ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi és ingatlan beruházási területen szándékozik partnert keresni, de más területen is kész a fejlesztésre.

A tervek szerint a kínai delegáció 2006 nyarán tett volna bemutatkozó látogatást városunkban, amely technikai okok miatt elmaradt. 2008 tavaszán újabb levélváltás, illetve kapcsolatfelvétel történt, amelynek eredményeként meghívás érkezett a kínai fél részéről, Kazincbarcikáról delegáció fogadását tervezik 2008. június 27. és 2008. július 7. közötti időszakra.

A helyszíni látogatás során sor kerülne a személyes kapcsolatfelvételre, az

együttműködés formáinak kialakítására, természetesen meghívást tolmácsolunk a kínai félnek kazincbarcikai látogatásra.

Az előzőekben leírtak alapján kiderült, hogy kapcsolatfelvételről van szó. A két fél kölcsönös látogatása után kerülhet sor megállapodás megkötésére, ezért kérem a Tisztelt Képviselő-testület támogatását, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében delegáció utazzon Kínába, melynek költsége kb. 980.000.-Ft, mely tartalmazza a repülőjegy árát, a tolmácsolás díját és az ajándékozás célú költségeket.

Az összeg a 2008. évi költségvetésben a nemzetközi kapcsolatok soron rendelkezésre áll.

Kazincbarcika, 2008. június 13.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.