Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lovetta pedig van?

2009.01.25

Kazincbarcika városa rendelkezik egy olyan városi újsággal (Kazincbarcikai Mozaik) , mely ingyenesen bekerül minden barcikai lakos postaládájába. Nyilván nem kevés pénzbe kerül egy ilyen lap, melynek feltételezett célja a tájékoztatás.  Jelenlegi tartalmát nem tekintve, talán szükség is van rá.

Gondolom  a kiadó  célja az, hogy a város életéről, eseményeiről minden kazincbarcikai polgár tudhasson, értesülhessen a helyi eseményekről.

Kérdés ezt követően az,  hogy mi szükség van az  ingyenesen megkapott  Észak-Magyarország c. lapra, mely az információk alapján bekerült a város lakóinak postaládájába. Föltételezhető, hogy ehhez a város is hozzájárult (bár még nincs elfogadott költségvetés!).

Mint ahogyan a Szuperinfo c. hirdetési újságban is találkozhatunk ugyan azon tartalmú cikkekkel.  Valószínű, hogy  az sem ingyenesen jelent meg.

Tudjuk jól, piacgazdaságban élünk,  ahol mindennek ára van, akár így, akár úgy. Tehát  ezeknek a  cikkeknek, hirdetéseknek is ára van!

Válság van, spórolni kell, mondja igen helyesen  a kormány.

Úgy tűnik kivétel az , ha politikai "reklámról " van szó. Mert ennyi helyen, ilyen formán megjelentetni cikkeket,  már nem a tájékoztatást szolgálja. Nem tájékoztatást, hanem  politikai kampányt. Közpénzen.

Kép Kép