Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szánalmas és szomorú

2014.09.19

Szánalmas és szomorú

Szánalmas és szomorú, ami most történik Kazincbarcikán. Egy civil képviselő-jelölt keresett meg, mert elmondása szerint városunk első embere este 8 utánra engedélyezné lakossági fóruma megtartását az egyik iskolában. Erre csak azt lehet mondani, valakinek elgurult a gyógyszere. A körmönfont indoklás (miszerint az iskolában este 8 óráig dolgoznak, s hát addig így politikai tevékenység nem végezhető) oka  értelmetlen, de nyilvánvaló. Itt más hang, vélemény azért ne legyen!  Itt minden rendben van! Itt csak  csupa jó történik.

Változik a világ. Most az gördít politikai riválisa elé elfogadhatatlan akadályt, aki 2006-ban vélt korlátozása kapcsán (engedély nélkül kihelyezett konténer   elszállítása) nyílt hirdetésekben, újságcikkekben ostorozta az akkori polgármestert. E vitába még  Bakáts Tibor Settenkedő is  beszállt, küldött szórólapot minden postaládába,  leírva, hogy  ez  mégsem helyes.  S szívbaj nélkül  leteremtette irományában  az akkori polgármestert.  Mert akkor elfogadhatatlan volt a politikai rivális vélt vagy valós korlátozása. Akkor.

Azt már megszoktuk, hogy a  helyi közpénzből is működő média nem híve más véleményeknek. Azt megéltük, hogy civil szervezetek pályázatát akadályozta meg városunk polgármestere. Most azonban olyan történt, ami a túl van minden normalitáson, mert a történtekre normális magyarázat nincs.

Pedig  „milyen jó hallani” amikor városvezetőnk az együttműködésről, párbeszédről, demokráciáról beszél. Beszél, beszél, beszél…